Search

Dom > Novosti > Sadržaj
Принцип производње топлотне папира
Sep 22, 2017

Принцип производње топлотне папира

Термални папир је познат и као термални папир за факсирање, термо папир за снимање, термо копирни папир, у Тајвану се назива термо копирни папир. Термални папир је обрађен папир, његов производни принцип је у квалитету основног папира обложеног слојем термичког премаза (термички слој). Иако постоји више од десетак хемикалија које се користе у овом дисколорационом слоју, постоје бар следећа једињења: леуко боје, чија врста се широко користи, најчешће кориштена флуоресцентна једињења; хромогени агенси око 20% или мање, обично се користе у двоструком фенолу, п-хидроксибензојској киселини; сензибилизатор око 10% или мање, који садржи амидна једињења бензенсулфонске киселине; пунило око 50% или мање, најчешће коришћен калцијум карбонат (честице); лепак око 10% Као што је поливинилацетат; стабилизатори као што је дибензоил фталат; мазива и слично. Дакле, процес је тешки, високи технички захтеви.

Купите:

Термални папир се посебно користи за термалне штампаче и термални папир за штампање факс апарата, његов квалитет директно утиче на квалитет штампе и уштеде, па чак и на животни вијек штампача и факса. Тренутно на тржишту доброг и лошег термалног папира, држава још увијек није увела национални стандард, многи корисници не знају како да идентификују квалитет термалног папира, што за многе компаније за контролу лошег квалитета термалног папира даје погодан , Време складиштења постаје краће, писање је замућено, а оштећен штампач је тежак. Овај чланак говори о томе како да идентификујете предности и недостатке термалног папира, тако да их не узимају поново. Материјал за термичку штампу генерално је подељен на три слоја, доњи део папира, други слој за термички премаз, трећи слој за заштитни слој, главни утицај његовог квалитета за термички премаз или заштитни слој,

Ако премаз за термо папир није равномеран, водиће до штампе, на неким местима дубокој боји, на неким местима светле боје, квалитету штампе се значајно смањује, ако је хемијска формула за наношење осјетљиве на топлоту неразумна, довести до времена складиштења папира Веома добро, добро папир за штампање се може чувати након штампања (на собној температури, како би се избегло услове директног сунчевог зрачења) 5 година, сада више може уштедети 10 година дуготрајног термичког папира, али ако је формула за премазивање осјетљива на топлоту неразумна, може се држати само неколико месеци.

Заштитни слој је такође критичан за време задржавања након штампања, које апсорбује део светлости који изазива хемијско реакцију на топлоту, успорава погоршање штампаног папира и штити термичке елементе штампача од оштећења, слој није уједначен и неће значајно смањити заштиту термичког премаза, чак и током процеса штампе ће се заштитити премазање малих честица од пада, трљање термичких елемената штампача, што доводи до оштећења штампаног термичког елемента.

Термални папир се генерално продаје у облику ваљка, углавном 80мм × Φ60мм, 57мм × Φ50мм, а остале спецификације су најчешће, претходне слике које су ширина ролне, а затим промјер, ширина опште грешке 1,2 мм, а затим нема ефекта на употребу, јер се штампач обично не штампа на ивици, али је пречник папира за ролне приликом куповине удара релативно велик, јер се ролна укупне дужине запремине од папира који се директно односи на цену овог ролна, ако је тај пречник 60мм, али стварно само 58мм, онда ће се дужина папира смањити за око 1 метар (у зависности од тога колико ће смањити дебљину папира ), али продаја врућег папира на тржишту је обично означена као Кс0, стварни пречник је често мањи од Кс0. Такође постоји потреба да се обратите пажња на пречник цеви од папира између средине неког мртвог ће бити на матрици за руке и стопала, одабрати већу диму, дужину папира мора много скратити. Једноставан начин да одаберете купца можете узети малу величину пречника и пречник кутије означеног истим пречником, такође треба обратити пажњу и на пречник мртвачнице, како би се избјегле недостаци несебичног бизнисмена да направе купце патити.


Inače

Suzhou Guanhua papirom