Search

Dom > Izložba > Sadržaj
Топлотно осетљиве премазе или заштитни премази који утичу на квалитет термалног папира.
May 31, 2018

Термички осетљив папир за штампање обично се дели на три слоја, дно је основа папира, други слој је термички премаз, трећи слој је заштитни слој и папир је одштампан, што углавном утиче на квалитет топлотно осјетљивог премаза или заштитни слој.

Ако премаз топлотно осјетљивог папира није равномеран, на неким местима ће доћи до дубоке боје, на неким местима је лагано, а квалитет штампања очито је смањен. Ако хемијска формула термичког премаза није разумна, време складиштења папира за штампање биће веома кратко, а добар папир за штампање може се чувати (при нормалној температури, избегавати директну сунчеву светлост). У последњих 5 година, постоји више дугорочних термалних папира које се могу држати 10 година. Али ако је формулација термичког премаза неразумна, може се држати само неколико месеци.

Заштитни слој је такође критичан за време складиштења након штампања. Може да апсорбује део светлости који узрокује хемијску реакцију термичког премаза, успорава погоршање штампарског папира и штити термичке елементе штампача од оштећења, али ако заштита слоја није равномерна, то неће само у великој мјери смањите заштиту термичког премаза, али такођер у великој мјери смањите заштиту термичког премаза. Током процеса штампања, мале честице заштитног премаза ће пасти, а елементи осјетљиве на топлоту штампача фрикцијом ће проузроковати оштећења штампаног термичког елемента.


Relevantne industrije znanja

Suzhou Guanhua papirom